Vakantie vieren in eigen land

Veel mensen hebben er deze zomer voor gekozen in eigen land te blijven. De onzekere situatie die het coronavirus veroorzaakt, maakt vakantie vieren in het buitenland minder aantrekkelijk. Al snel was het lastig nog een goede plek te vinden: campings konden minder mensen toelaten wegens de maatregelen en de plekken die er waren, waren al snel volgeboekt. Maar ook als je gewoon thuisblijft, kan je een echt vakantiegevoel creëren.

Volop mogelijkheden

Zo vinden kinderen het hartstikke leuk om met een tentje in de tuin te slapen. Ook kan je wat luxer eten en drinken kopen voor je vakantieperiode en dat in een bepaald thema doen, zodat je bijvoorbeeld typische Italiaanse of Franse gerechten kan maken. Voor kinderen is een zwembadje in de tuin uiteraard een must. Dat gaat nooit vervelen. Daarnaast zijn er vele leuke zomerkampen waar je kinderen heen kunnen. Er worden daar allerlei activiteiten georganiseerd en jij en je partner kunnen ondertussen even met z’n tweeën genieten van de vakantie. Uiteraard zijn dagjes weg, zoals naar de duinen, een recreatieplas, het bos of ergens picknicken heerlijk om te ondernemen. Bovendien is vakantie in eigen land een uitgelezen moment om mooie wandelingen te maken of de fiets te pakken en steeds andere omgevingen te verkennen. Er zijn online vele mooie fiets- en wandelroutes te vinden, ook die specifiek geschikt zijn voor kinderen.

Ook plezier op de lange termijn

Het voordeel van vakantie vieren in eigen land is niet alleen dat je Nederland beter leert kennen, maar ook dat je vaak geld uitspaart ten opzichte van een vakantie elders. Afgelopen maanden hebben mensen sowieso minder uitgegeven dan normaal, onder andere omdat er geen horeca-bezoek mogelijk was. Een mooie gelegenheid om eindelijk die investering te doen die je al een tijdje uitstelt, zoals een verbouwing aan je huis of het kopen van een elektrische fiets. Daarmee geef je jezelf iets waar je op lange termijn van kan genieten. Als het om een e-bike gaat, kan je er natuurlijk meteen de hort mee op en door de mooie landschappen van Nederland fietsen. Een elektrische fiets geeft je de mogelijkheid om langere afstanden af te leggen dan je op je reguliere fiets zou volhouden. Het maakt niet meer uit of je tegenwind krijgt of een heuvel op moet: met de e-bike gaat dit allemaal eenvoudig. De beste keuze is dan voor de transportfiets te gaan met een middenmotor, waardoor hij een optimale wegligging heeft en krachtige ondersteuning biedt tijdens lange afstanden. Ook handig van een transportfiets is dat er standaard een voordrager op zit, waar je een fietskrat, fietsmand of tas op kwijt kan. Perfect om onderweg op een mooie plek te gaan picknicken. Veel plezier!

Geef een reactie