Tip: bezoek eens een voetbalwedstrijd in Turkije

Ben je nog op zoek naar een vriendenweekend maar heb je geen idee wat je moet doen? Hopelijk zijn jullie sportliefhebbers, want we hebben echt een mooie aanrader voor jullie. Ga eens naar een voetbalwedstrijd in Turkije? Ze zijn daar helemaal voetbalgek en bij eigenlijk elke wedstrijd kijk je je ogen uit. Je moet overigens wel een beetje tegen lawaai kunnen, want de Turkse voetbalfans weten hun stadions vaak tot een echte heksenketel om te bouwen! We zetten de mooiste clubs uit Turkije voor je op een rijtje, hopelijk kun je er als de coronacrisis voorbij is eens heen met je vrienden!

Fenerbahçe

Deze Turkse club ligt in Istanboel en is vernoemd naar de wijk in deze stad. De club is 19 keer kampioen geworden van Turkije. In de afgelopen jaren schitterden onder andere Robin van Persie, Dirk Kuyt en Gregory van der Wiel bij deze club. Dick Advocaat was er ook een tijd trainer. Niet zo gek dus dat ze bij deze Turkse club een goede band hebben met Nederlanders. In het verleden maakte Pierre van Hooijdonk er bijvoorbeeld ook furore. Zeker de moeite waard om eens een wedstrijd van te bezoeken!

Galatasaray

Wanneer je tegen een fan van de Turkse club Galatasaray zegt dat je uit Nederland komt, zullen ze waarschijnlijk beginnen over Wesley Sneijder. De kleine middenvelder speelde een paar seizoenen bij de club die ook uit Istanboel komt. Bij Cim Bom Bom heeft de recordinternational van het Nederlands elftal zich mateloos populair gevoetbald. Zo werd hij twee keer landskampioen. Heel leuk om Galatasaray dus eens te bezoeken, zeker omdat je dankzij Wesley waarschijnlijk een warm ontvangst krijgt! De club is met 22 landstitels op papier ook de succesvolste club uit Turkije.

Besiktas

Besiktas is de derde club in Turkije waar je eigenlijk een keer moet zijn geweest. De fans van deze club zijn ook echt enorm fanatiek, waardoor elk bezoek aan het stadion al een geweldig feest is. Op dit moment speelt de Nederlander Jeremain Lens bij de club uit Istanboel (ook al!). Verder heeft de club niet heel veel Nederlanders in de selectie gehad. Ryan Babel is er wel een van. Hij speelt tegenwoordig bij concurrent Galatasaray. Desalniettemin is deze club ook een absolute aanrader om eens te bezoeken! Besiktas was in zijn bestaan 15 keer de beste van Turkije, het minste van de drie clubs in dit rijtje. Toch zijn zij de afgelopen jaren weer succesvol.

Kortom: ga eens naar Turkije voor een voetbaltrip! Je kunt een georganiseerde reis boeken, maar koop je zelf vliegtickets Turkije dan kom je ook een heel eind. Have fun!

Geef een reactie