Loyaliteit binnen je bedrijf

Binnen je bedrijf is iedere medewerker van belang. Het werkt namelijk als één grote klok en ieder radartje speelt een rol. Hoe klein deze ook lijkt, vaak is het de ondersteuning binnen een groter deel van het klokwerk. Belangrijk dus om al die radartjes met zorg te behandelen. Zo zorg je dat de klok altijd soepel blijft lopen. Maar als je net een bedrijf begint of een grote groep werknemers hebt, kan het even zoeken zijn hoe je dat belangrijke contact nu behoudt. In deze blog vertel ik daar wat over. Lees je mee?

Maak duidelijke afspraken

Allereerst is het belangrijk om afspraken te maken. Dit doe je al voorafgaand aan een sollicitatie. Namelijk met jezelf. Bedenk goed voor jezelf wat je vraagt van een werknemer en wat deze terug kan verwachten. Maak een overdachte overweging wat betreft de eerlijkheid van de vraag en het aanbod. Spreek dit vervolgens door met de werknemer en zet het zwart op wit. Natuurlijk heeft niet iedereen dezelfde functie binnen het bedrijf maar het wordt over het algemeen wel beter bevonden om iedereen onder dezelfde regels te laten werken. Zo blijven ook werknemers onderling met elkaar verbonden en voorkom je sneller een hiërarchisch gevoel binnen je bedrijf.

Iets extra’s

Daarnaast speel je ook in op de loyaliteit binnen je bedrijf wanneer je iedereen individueel als mens behandelt. Zeker wanneer het op een groter bedrijf gaat, kan dit nog weleens verloren gaan. Iedereen vindt iets extra’s krijgen leuk. Zorg daarom dat je op tijd een kerstpakket besteld voor al je werknemers.Je kan vervolgens het kerstpakket bezorgen als dat makkelijker is. Het is het minste wat je kan doen om wat extra waardering te blijken op een schouderklopje na. En de kerst is al een feestelijke tijd, ofwel het ideale moment om vriendelijk voor elkaar te zijn. Je werknemers zullen je dankbaar zijn.

Zorg voor een ontspannen werksfeer

Wanneer de afspraken duidelijk zijn en men weet gewaardeerd te worden, zal de loyaliteit in het bedrijf vaak stijgen. Mensen hebben dan meer plezier in hun werk en weten waar ze aan toe zijn. Het is dan ook belangrijk om die sfeer zo te houden. Zorg dat het niet té los wordt maar verwacht ook geen strak regime. Daar zit niemand op te wachten. Je werkt immers met echte mensen die ook allemaal hun eigen leven en verhaal meedragen en door middel van werk hun passie uitoefenen en hun steentje bijdragen in de maatschappij. En dat onder jouw bedrijf! Dat is toch geweldig?

Geef een reactie