zondag, juli 21, 2024
HomeReizen & vakantieHet leasen van een auto; de nieuwste mode?

Het leasen van een auto; de nieuwste mode?

Datum

Het is je vast wel eens opgevallen als je rijdt over de snelweg. Je ziet vooral veel snelle en moderne auto’s naast je over de weg rijden die niet erg oud zijn. Een logische verklaring zou zijn dat of auto’s goedkoper zijn geworden of iedereen gewoon weg meer is gaan verdienen en dus meer te besteden heeft aan een luxe product zoals een auto. Maar beide deze redeneringen kloppen niet. Een waarheid die wel achter deze constatering schuilt, is dat men steeds meer gaat leasen. Een auto leasen kan op verschillende manieren, denk bijvoorbeeld aan short lease of shortlease zakelijk. Maar hoe kan het nou dat dit de laatste jaren zo populair is geworden?

Een hypotheek nemen voor een auto

Het kopen van een auto is een flinke investering, die je ergens kunt vergelijken met het kopen van een huis. Een huis koop je bijna nooit zonder gebruik te maken van een hypotheek, om dit soort bedragen in een keer af te rekenen zijn ze namelijk veel te hoog. Voor een auto werkt dit redelijk hetzelfde. Iedereen wilt de grootste en mooiste auto, maar weinig hebben het geld om dit in één keer te betalen. Voor deze mensen is leasen een goede oplossing.

Vroeger was het een mogelijkheid om naast je huis ook nog iets anders te financieren door middel van je hypotheek. Dit gaf veel mensen de mogelijkheid om een auto aan te schaffen. Later bleek dit echter geen goede constructie te zijn, want hoewel een auto een grote aankoop is, is het een ontzettend slechte investering. Hoewel huizenprijzen schommelen, kan de waarde van je woning door de jaren heen in waarde stijgen. Op een auto schrijf je daarentegen alleen maar meer af naarmate je deze meer gebruikt. Hierdoor konden veel mensen de lening die ze hadden afgesloten voor hun auto niet terug betalen.

Leasen als oplossing

Leasen was een erg gewilde oplossing in deze gevallen. Met leasen gebruik betaal je een maandelijks bedrag om gebruik te kunnen maken van je auto. Dit brengt twee grote voordelen met zich mee. Ten eerste kun je op deze manier in een auto rijden die je niet in één keer had kunnen kopen en ten tweede betaal je een vast bedrag per maand en zijn alle kosten hierbij inbegrepen. Dit klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn. Er zit dan ook een groot nadeel aan, de auto wordt niet aan het einde van de looptijd van jou. Dit betekent dat je dus nooit investeert hier in.

Recente berichten