Gladiatoren, pizza en gelato!

Als je de bovenste drie dingen hoort, waar denk je dan gelijk aan? Correct, het antwoord is Rome, de hoofdstad van Italië. De meeste kinderen zijn  wel op een bepaald punt in hun leven in aanraking gekomen met het Romeinse rijk. Ik heb het dan natuurlijk niet over een directe aanvaring met een peloton soldaten, maar over opgravingen, oude Romeinse steden of simpelweg door middel van het eten van een pizza. Hoe gaaf zou het zijn om een keer in uw leven kennis te maken met de plek waar het allemaal begon? Als u een tripje naar Rome boekt waant u zich in de geschiedenis die vrijwel heel Europa heeft beïnvloed. Deze grootmacht heeft zelfs Engeland veroverd en is in nederland tot Utrecht gegaan. Mocht u niet per se boeien om de oudheid, dan kan u nog altijd genieten van de heerlijke maaltijden die natuurlijk in de hoofdstad. 

Historie 

Rome heeft veel gebouwen die zijn blijven staan na de val van het Romeinse Rijk. De voornaamste reden dat deze nog bestaan is omdat ze gigantisch zijn. Neem nou bijvoorbeeld het Colosseum, dat is zelfs tot een van de zeven wereldwonderen genoemd en staat al minstens 1800 jaar op diezelfde plek! De omvang van dit bouwwerk is geweldig. Dan heb je natuurlijk ook nog de vele kerken die over heel Rome verspreid zijn. Deze zijn wat jonger omdat het Romeinse rijk pas in latere jaren begon aan het institutionaliseren van het Christendom als nationale godsdienst. Toch zijn deze bouwwerken fenomenaal om te zien en dan heb ik het nog niet eens gehad over de Sixtijnse kapel. Deze schitterende kapel bevindt zich in Vaticaanstad en vormt daarmee een van de meest heilige plekken van het christendom. Zelfs de paus woont er. 

Maaltijden

Tijdens je stedentrip Rome moet je natuurlijk af en toe genieten van de heerlijke maaltijden die uit het land komen. Niks geen boeren prakkie, nee mensen hier houden van klasse. Waar moet je dan voor gaan als je je in de hoofdstad bevindt? Ik denk dat een van de beste keuzes die je kan maken oprecht is om te gaan voor een pasta. Wij nederlanders maken pasta heel anders dan de Italianen hem ooit bedoeld hebben. We gooien er veel te veel saus over. Daarnaast hebben we de pizza’s die totaal anders zijn dan een pizza van Dominos of New York pizza. Deze hebben een platte bodem en zijn krokant. Kortom, ervaar de Italiaanse keuken!

Geef een reactie