zondag, juli 21, 2024
HomeGezondheid & sportReken af met haaruitval met een Fue haartransplantatie

Reken af met haaruitval met een Fue haartransplantatie

Datum

Heb je last van haaruitval door stress? Dan is het tijd om actie te ondernemen. Er zijn verschillende methodes om weer geestelijk en lichamelijk gezond te worden. Denk bijvoorbeeld aan therapie of sporten. En gelukkig is er ook een methode om je haar weer terug te krijgen: een Fue haartransplantatie. Wat is het precies?

Wat is een Fue haartransplantatie?

Er is altijd hulp aanwezig wanneer je teveel stress ervaart. Zelfs haaruitval is niet nodig. Dit kun je tegengaan door te kiezen voor een Fue haartransplantatie. Steeds meer mensen kiezen hiervoor, zowel in Nederland als in het buitenland. Turkije is bijvoorbeeld een populaire bestemming voor een haartransplantatie. Tijdens deze behandeling worden haarzakjes stuk voor stuk uit het donorgebied verwijderd. Uiteraard vindt dit plaats onder verdoving. Het donorgebied betreft vaak de achterkant of de zijkanten van het hoofd. Na een tijdje zijn de verbazingwekkende resultaten goed te zien.

 

Alopecia androgenetica: veelvoorkomende haaraandoening

Alopecia androgenetica is een aandoening waarbij er haarverlies optreedt. Ongeveer 70 procent van de Nederlandse mannen en 40 procent van de Nederlandse vrouwen heeft er last van. Heel vervelend, maar gelukkig is er wat aan te doen in de vorm van een haartransplantatie. Wel kost het tijd om na de transplantatie volledig te herstellen. Wees je daarvan bewust. Bovendien neemt een Fue haartransplantatie natuurlijk niet al jouw stress weg. Daar moet je toch echt zelf wat aan doen. Probeer manieren te vinden om meer te ontspannen. Uiteindelijk is dat beter voor jouw gezondheid en haar en dat is natuurlijk precies het effect wat je wilt gaan realiseren op de lange termijn.

Meer nodig dan een haartransplantatie alleen

Een manier om te ontstressen (en zo haarverlies te voorkomen) is meer tijd doorbrengen in de natuur. In de frisse buitenlucht kom je echt even tot rust en kun je je hoofd leegmaken. En ervaar je toch een keer stress? Schaam je er dan vooral niet voor. Het is beter dat er iets aan gedaan wordt, zodat je op een later moment de balans op kunt maken. Je moet een manier vinden om er mee om te gaan en je moet een manier vinden om de juiste voedingsstoffen en de juiste lichaamsbeweging in je systeem te krijgen die je in staat stellen om stress te verminderen. Want wanneer je ongezond blijft leven blijf je last houden van haaruitval. Je kunt dan wel een Fue haartransplantatie ondergaan, maar uiteindelijk kom je toch weer op hetzelfde punt uit. Dus werk aan jezelf!

Recente berichten