Home Gezondheid & sport Een gezonder lichaam met vitamines!

Een gezonder lichaam met vitamines!

0
Een gezonder lichaam met vitamines!

De laatste tijd komt dit onderwerp steeds vaker aan bod: Vitamines slikken. Wat doen vitamines eigenlijk en hoe zorgen ze voor een gezonder lichaam? Wat voor soort vitamines kan je nemen en voor wie zijn ze geschikt? Lees voor wat tips verder!

Stel voor je ligt ’s nachts wakker in je bed door slapeloosheid, dan kan dat best komen door een tekort aan vitamine Omega 3. Of als je ziek bent en je hoofd zit vol met snot, dan kan een NAC supplement helpen. Maar ook andere kwaaltjes, zoals haaruitval, veel last van stress en last van je gewrichten zijn allemaal symptomen van een tekort aan vitamines. Je kan ze dus zien als een soort wondermiddeltjes die alle kwaaltjes die niet extreem erg zijn aan pakken.

Elk vitamine heeft een invloed op je lichaam. Het een is beter voor de ene klacht en het ander voor de andere klacht. Daarom is het belangrijk om te weten welke vitamines je het beste kan slikken. Online staan veel tests hierover, je kan dan bijvoorbeeld je klachten invoeren en daaruit wordt dan een resultaat ontwikkeld. Zodra je weet welke vitamines je nodig hebt, kun je aan de slag gaan en ze kopen.

Vitamine D

Het is sowieso verstandig om standaard vitamine D te slikken. Je kan in bijna iedere supermarkt of drogist wel vitamine d kopen door de reden dat dit een van de meest behulpzame hulpstoffen is voor je lichaam. Dit is ook de reden waarom kinderen onder de vier jaar dit zelfs mogen slikken. Het heeft totaal geen negatief effect en er zijn ook nauwelijks bijwerkingen. Vitamine D is daarnaast ook een van de goedkoopste vitamines, omdat het zo goed is voor je lichaam en ook erg veel mensen het slikken.

Dosering

Het kan niet heel veel kwaad als je iets te veel vitamines slikt, maar het is zeker verstandig om altijd goed de bijsluiter te lezen! Je neemt namelijk wel extra stoffen in die invloed hebben op je lichaam. Als je het echt niet zeker weet is het verstandig om naar je huisarts toe te gaan en daar voor wat meer informatie te vragen. Over het algemeen zijn de doseringen tot 2/3 pillen of supplementen per dag, dus hou dat zeker aan als richtlijn. Vitamines zijn dus zeer effectieve middelen die je erg veel kunnen helpen. Je slikt er iedere dag eentje en binnen no time kan jij het beste uit jezelf halen! Aarzel daarom ook niet en neem nu de eerste stap, of beter gezegd, de eerste hap.