Home Wonen Vier tips voor het uitkiezen van de juiste stoelen in jouw tuin

Vier tips voor het uitkiezen van de juiste stoelen in jouw tuin

0
Vier tips voor het uitkiezen van de juiste stoelen in jouw tuin

Ga jij je tuin zomerklaar maken, of ben je net verhuisd en moet je je tuin nog gaan inrichten? Dan zijn mooie en comfortabele tuinstoelen een absolute musthave. Er is echter een gigantisch aanbod aan tuinstoelen, dus hoe kies je nu de beste tuinstoelen die passen bij jouw huishouden? In dit artikel lees je de vier belangrijkste tips zodat jij sowieso kiest voor de beste tuinstoelen! 

Kies de juiste tuinstoel voor de juiste persoon

Voordat je de tuinstoelen gaat aanschaffen, is het belangrijk dat je nagaat wie er gebruik van gaat maken. Wil je een tuinstoel neerzetten die comfortabel is voor ouderen, of juist eentje die goed geschikt is voor kinderen? Dit maakt een zeer groot verschil bij het uitkiezen van de stoel. Een stevige en vaste stoel is meer geschikt voor kinderen. Verstelbare stoelen zijn vooral voor volwassenen ideaal, zo kun je wisselen tussen rustig zitten lezen of dineren overdag en ‘s avonds juist lekker relaxt gaan zitten. Ben je op zoek naar een goede stoel voor ouderen? Dan kun je het beste kiezen voor een tuinstoel die stevig en niet inklapbaar is. Dit type stoel biedt hen de beste ondersteuning.  

Denk goed na over met welk doel je de tuinstoel koopt

Nu je weet wie er gebruik gaat maken van de tuinstoel, is het natuurlijk ook belangrijk dat je weet waarvoor de stoel gebruikt gaat worden; wil je dat de tuinstoel past bij jouw diningset? Dan kies je natuurlijk voor dining tuinstoelen, die er door de actieve zitpositie voor zorgen dat je recht aan tafel gaat zitten. Wil je stoelen om op te relaxen? Dan kun je wellicht beter gaan voor loungestoelen. 

Ga voor stoelen die passen bij de rest van je tuininrichting

Natuurlijk moeten de tuinstoelen functioneel en comfortabel zijn, maar het is ook belangrijk dat ze mooi passen bij de verdere inrichting van je tuin. Kies daarom voor stoelen die qua design mooi passen bij de tafel die in je tuin staat. Eventueel kun je hier ook mee spelen door gebruik te maken van de kleuren van de kussens. Is het opmeten, matchen en tellen te veel gedoe voor je? Dan kun je ook kiezen voor het aanschaffen van een volledige tuinset. Wanneer je kiest voor een tuinset die licht in gewicht is, zoals een aluminium tuinset, is dit ideaal. Je kunt er gemakkelijk ruimte mee vrijmaken in de tuin of op je balkon, zonder je een ongeluk te tillen vanwege massieve houten producten, zonder in te leveren op de mooie look!