zondag, juli 21, 2024
HomeZakelijkAlles wat je wil weten over de nieuwste MAN TGX truck

Alles wat je wil weten over de nieuwste MAN TGX truck

Datum

Zoals je misschien al hebt gehoord, is er een nieuwe trekker van MAN ontworpen. Deze trekker heeft tal van nieuwe technologische upgrades gehad en biedt veel ondersteuning en comfort aan chauffeurs. Ben je benieuwd wat de nieuwe MAN trekker allemaal te bieden heeft? Lees dan snel verder. 

Wat is de nieuwste MAN truck?

De nieuwste MAN trekker is de MAN TGX trekker. Deze trekker is speciaal ontworpen om het niveau van comfort en gemak bij het internationale transport te verhogen en om chauffeurs te ondersteunen bij kostenefficiënt rijden. Deze nieuwe truck is in 2020 gelanceerd. De truck heeft een vermogen van 375 KW (510 PK) bij 1800 toeren en een cilinderinhoud van 12,4 liter. De truck bevat een zescilinder lijnmotor die beschikt over een turbo en intercooling functie. De intarder is afkoppelbaar om zo de weerstand te verlagen. De truck beschikt verder over een elektrische parkeerrem, een koelkast en een op de chauffeur afgestemd instrumentenbord. De buitenspiegels zijn aerodynamisch, de stoelen zijn van hoogwaardige kwaliteit en het rust gedeelte van de truck beschikt over twee comfortbedden, een infotainment systeem en extra opbergruimte. De stuurkolom is voorzien van een volledig vlakke uitstapfunctie en de hoogte van de stuurkolom kan tot 10 centimeter versteld worden. 

Wat zijn de voordelen van de nieuwe MAN TGX truck? 

De nieuwe MAN TGX truck heeft een groot aantal voordelen en op erg veel gebieden flinke stappen gemaakt. Zeker op technologisch gebied is dat het geval. Het is dan ook niet gek dat de MAN TGX is verkozen tot International Truck of the Year 2021. Maar wat zijn nu de belangrijkste voordelen van deze nieuwe trekker? Je leest het hieronder:

  • Het zeer lage energieverbruik; door de brandstofbesparende functionaliteiten heeft de truck een vermindering van 3,7% gerealiseerd.

  • Hoog laadvermogen;

  • Strakke en gestroomlijnde werkruimte voor chauffeurs;

  • Slaap- en rustruimte luxe ingericht inclusief infotainment systeem;

  • Het internationaal uniek assistentie systeem met de stop and go functie die ervoor zorgt dat je zorgeloos door files kunt navigeren en niet voor verrassingen komt te staan.

 

Het belangrijkste voordeel van de truck is echter wel dat de truck is uitgerust met het systeem genaamd Connected Truck. Dit is een systeem dat, door gebruik te maken van verschillende digitale tools, chauffeurs en wagenparkbeheerders helpt om op een gecontroleerde, efficiënte en kostenbesparende manier in te zetten. Dit is dan ook de reden dat zoveel vakmensen erg blij zijn met de introductie van de nieuwe truck. 

 

Recente berichten