Compensatie via een letselschade specialist

Een goede vriend van mij die een eigen bedrijf heeft heeft een jaar geleden iets afschuwelijks meegemaakt. Hij zat in de auto en wilde gaan invoegen op de snelweg. Echter, het was spits waardoor het heel druk was en het invoegen niet zo makkelijk ging. Zoals gewoonlijk ontstond er een opstopping, en moest hij wat afremmen op de invoegstrook omdat er nog auto’s voor hem aan het invoegen waren. Echter, de bestuurder van de auto achter hem was gewoon op volle snelheid op de invoegstrook aan het rijden, zonder dat hij doorhad dat het heel druk was en daarom wat gas terug moest nemen. Mijn vriend werd door deze onoplettende bestuurder van achteren aangereden, en dat ging met zo’n vaart dat hij tegen de auto voor hem opbotste. Hij heeft dus twee keer een klap gekregen, eentje van voor en eentje van achter. Naast dat zijn auto total loss was heeft hij hier whiplash aan overgehouden. Tot op de dag van vandaag heeft hij hier erg veel last van, vooral aan de nek. Dit is als zelfstandig ondernemer heel naar, en kostte hem heel veel geld. Gelukkig heeft hij wat compensatie gekregen via een letselschade specialist. Vandaag vertel ik daar jullie meer over!

 

Wat is een letselschade specialist precies?

Om deze vraag te beantwoorden is het eerst belangrijk om te begrijpen wat letselschade precies is. Dit is de schade als gevolg van letsel. Dit kan materiële schade zijn (zoals medische kosten) en immateriële schade (smartengeld). De compensatie van schade is niet makkelijk om te verkrijgen. Een specialist moet de juiste persoon aansprakelijk stellen voor de gemaakte schade, en er zijn ook nog een verschillende verjaringstermijnen. Ook moet er een aansprakelijkstelling uitgevoerd worden en er moet onderhandeld worden over de hoogte van de schade en de vergoeding. Een letselschade specialist kan dit allemaal doen, en het is dan ook zeker aan te raden die in de arm te nemen. 

 

Wat kan een letselschade specialist voor ondernemers en ZZP’ers betekenen?

Als zelfstandig ondernemer of ZZP’er kan het soms voorkomen dat door het ongeval u niet meer kan werken. Dit is funest voor een ondernemer of ZZP’er. De omzet kan dalen en u moet (extra) personeel inschakelen om taken over te nemen. De misgelopen winst komt dus nog bij de schade van het ongeval. Een letselschade specialist kan in deze specifieke situatie helpen om zo veel mogelijk van de schade te laten compenseren. Dit is ook met mijn vriend gebeurd, en dat heeft voor hem heel veel stress en pijn weggenomen! Zo kan hij zich volledig focussen op beter worden.

 

Geef een reactie