Laminaat en PVC-pret

Laminaat en PVC-pret

Ik begin even door te vertellen dat dit een onverwacht onderwerp op mijn blog is. Normaal gesproken schrijf ik over vakanties, avonturen en niet over het verbouwen van huizen. Afgelopen week ben ik echter gevraagd door mijn schoonbroer om laminaat te leggen bij hem thuis. En ik moet zeggen dat dit nog een redelijk groot avontuur was
 

PVC vloeren of laminaat

Het avontuur begon toen mijn schoonbroer vorige maand mijn advies vroeg of hij PVC vloeren of laminaat moest kopen. PVC vloeren doen, blijkbaar, in kwaliteit niet onder voor laminaat. En het schijnt geluidsarmer te zijn, met andere woorden, het dempt beter. Ik zou het eerlijk gezegd niet weten, mijn vrouw had zelf de vloer uitgekozen. Ik heb daar nog niet genoeg Eigen Huis En Tuin voor gezien. Uiteindelijk is zijn keuze ook gevallen op een PVC vloer. Dus toen moesten we alleen nog de juiste vloer kiezen en deze bestellen. Dit ging een stuk sneller dan ik had verwacht, mijn vrouw deed hier een maand over. Gelukkig had mijn schoonbroer al snel besloten wat hij wilde hebben. Maar toen moest het avontuur nog beginnen.

De bezorging

Afgesproken was dat afgelopen week de PVC vloeren geleverd werden. Wij zaten al met smart te wachten. Rond de middag werden de vloeren geleverd alleen waren ze in de verkeerde kleur. Wij waren uiteraard flink geïrriteerd maar het stomste was nog dat wij hier pas achter kwamen toen de bezorgers al weg waren. Dus daar stonden wij met een flinke lading van de verkeerde vloer. Wij hebben uiteraard het bedrijf opgebeld en 2 dagen later zouden de bezorgers de juiste PVC vloeren leveren en de verkeerde meenemen. Dus 2 dagen later zaten wij met smart te wachten op de nieuwe vloer maar opnieuw werd de verkeerde geleverd. Wij hebben toen direct contact opgenomen met de leverancier voor een goed potje Oudhollands klagen.

PVC-leverancier

De beste man aan de telefoon wist er geen touw aan vast te knopen en vroeg ons een pakket mee te nemen naar het bedrijf omdat ze niet meer wisten wat ze nu eigenlijk aan ons hadden gegeven en wat we wilden hebben.
Heb je ooit een stuk laminaat of PVC vloeren in een Fiat-500 geprobeerd te proppen? Nou, dat gaat niet. En we mochten van 'de telefoon meneer' het ook niet door het midden zagen.
Pas gister is het probleem opgelost. De beste man is langsgekomen en heeft zelf de vloer bekeken. En natuurlijk gister kwam de juiste vloer binnen en de oude is meegenomen. Wat was nu het probleem? Mijn schoonbroer had de verkeerde besteld! Ik weet dat mensen aanraken tijdens het coronavirus een misdrijf is, maar ik zat serieus te twijfelen of dit het waard zou zijn.

 

 

Geef een reactie