Home Algemeen Padel: De sporthype van Amsterdam

Padel: De sporthype van Amsterdam

0
Padel: De sporthype van Amsterdam

Padel is over komen waaien vanuit Mexico naar Europa en ondertussen in Nederland niet meer weg te denken. Door het hele land worden er padelbanen aangelegd en je hoort om je heen steeds meer mensen praten over dit spelletje. Maar wat is padel nou eigenlijk? Hoe speel je het? En waar kun je het een keer proberen? Hieronder helpen we je op weg!

Wat is padel?

Padel wordt gezien als een mix tussen tennis en squash. Het wordt gespeeld op een baan die omringd is door wanden. De wanden bestaan uit zowel glas als hekwerk. Het glas mag op alle manieren gebruikt worden om de bal terug te spelen naar de overkant. Wanneer je de bal naar de overkant slaat, moet de bal wel altijd eerst de grond raken voordat de bal tegen de wand mag komen. Daarnaast zijn de rackets kleiner dan tennisrackets en hebben ze geen snaren, maar gaten. Ook de baan is kleiner dan een tennisbaan, maar wanneer je een beetje fanatiek bent, is het minstens net zo intensief!

Hoe wordt padel gespeeld?

Padel speel je met 2 tegen 2. Je brengt de bal altijd onderhands in het diagonaal gelegen servicevak. Vanaf dat moment start het punt en staan de aanvallers aan het net en de verdedigers achterin. Om als verdediger de netpositie van je tegenstanders over te nemen, wordt er vaak een lob gespeeld. De puntentelling is bij padel hetzelfde als bij tennis. Je telt 15, 30, 40 en dan game. Wanneer je 6 games hebt gewonnen, win je de set. Bij 2 gewonnen sets win je de wedstrijd! Easy dus… 😉

Waar kun je terecht voor een potje padel?

Door heel Amsterdam liggen er padelbanen. Als je een beetje zoekt, dan vind je al snel een baantje bij jou in de buurt! Je kunt ervoor kiezen om binnen of buiten te padellen, maar nu het mooie weer er weer aankomt is het wel het lekkerst om lekker buiten te spelen! Tip: Boek zo vroeg mogelijk jouw baan! De sport is namelijk zó populair dat wanneer je spontaan een padelbaan wilt reserveren, je heel veel geluk moet hebben. Met name in de piekuren zijn alle banen bijna altijd volgeboekt. Bij de meeste clubs kun je 1 tot 2 weken van tevoren je baan reserveren. Om toch te kunnen genieten van deze sport biedt ThePadellers op meerdere locaties padelbanen aan. Zo kun je in Amsterdam terrecht bij Amstelpark padel voor padelbanen. Wil je liever indoor spelen? Dan is het spelen van padel in Amsterdam indoor ook mogelijk. De indoor banen zijn te vinden in Amsterdam-west.