Home Gezondheid & sport Verschillende manieren om je nachtrust te verbeteren

Verschillende manieren om je nachtrust te verbeteren

0
Verschillende manieren om je nachtrust te verbeteren

Het is van belang om een goed slaapritme te hebben. Als je een onregelmatig slaapritme hebt, is het lastig om overdag goed te functioneren. Dat is niet gek aangezien je lichaam dagelijks een moment van rust nodig heeft. Wanneer je te weinig slaapt, zorgt dit er dus voor dat je uitgeput raakt. Als je regelmatig slecht slaapt, zijn er verschillende dingen die je kunt uitproberen. Dit zijn een aantal manieren waarop je je nachtrust kunt verbeteren.

Maak je kamer zo donker mogelijk

Mensen kunnen op verschillende manieren last hebben van slaapproblemen. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die in de ochtend direct wakker worden wanneer het ligt begint te worden. Dat is natuurlijk niet prettig als je lang de tijd hebt om uit te slapen. Daarom is het slim om te investeren in goede zonwering of gordijnen. Je kunt er op die manier voor zorgen dat het licht niet naar binnen schijnt op je kamer waardoor je hier niet door gewekt zult worden. Als je regelmatig vroeg wakker wordt doordat de gordijnen die je op dit moment hebt de kamer niet volledig verduisteren, is dit een goede eerste stap in het zoeken naar een oplossing voor dit probleem. Je moet er dan wel voor zorgen dat je zonewering hebt die de kamer echt goed verduistert. Zo voorkom je dat je toch nog wakker wordt van het licht op je kamer. 

Gebruik melatonine

Het is voor sommige mensen lastig om in een goed slaapritme te komen. Daarom is het voor deze mensen misschien een goed idee om een potje melatonine te kopen. Dit is de stof die in je lichaam wordt aangemaakt wanneer je moe bent, maar je kunt dit ook gewoon bij de drogisterij kopen. Het is wel van belang dat je de melatonine enkel gebruikt om in een ritme te komen of wanneer je totaal niet moe bent, maar echt moet gaan slapen. Als je deze stof dagelijks gebruikt, zal dit ervoor zorgen dat je lichaam er minder van gaat aanmaken. Hierdoor wordt het alleen maar lastiger om zonder extra melatonine in slaap te vallen. 

Vermijd het gebruik van je mobiele telefoon

Tegenwoordig zijn de meeste mensen bijna verslaafd aan hun mobiele telefoon. Dit is logisch aangezien deze apparaten veel voordelen met zich meebrengen, maar er is ook een keerzijde van de medaille. Zo is het bijvoorbeeld moeilijker om in slaap te komen wanneer je kort voor het slapengaan gebruik maakt van je telefoon. Dat komt doordat het licht wat afkomstig is uit het scherm van een mobiele telefoon bepaalde neuronen in je hersenen verstoort. Dit zorgt er dan weer voor dat je lichaam minder melatonine aanmaakt waardoor je minder makkelijk in slaap kunt vallen.