zondag, juli 21, 2024
HomeAlgemeenAaltjes tegen trips inzetten werkt goed

Aaltjes tegen trips inzetten werkt goed

Datum

Trips is een heel klein beestje dat voor veel ellende kan zorgen in je kamerplanten. Je ziet de beestjes vaak zelf niet eens, maar zodra de bladeren gele plekken beginnen te vertonen is de kans groot dat je met trips te maken hebt. Trips voedt zich namelijk met de inhoud van de plantencellen en zal deze leegzuigen. Plantencel voor plantencel. Een blad is natuurlijk gemaakt uit veel cellen bij elkaar, en dus zul je in eerste instantie niet zoveel merken van een trips-plaag. Maar telkens wanneer een cel leeggezogen wordt, wordt de inhoud vervangen door lucht. Dit geeft de gele plekken. Kijk je dan aan de onderkant van het blad en zie je iets krioelen? Dan zie je die kleine trips wel. Van trips afkomen kan nog een hele uitdaging zijn. Aaltjes tegen trips inzetten is een goede en milieuvriendelijke oplossing.

Aaltjes tegen trips inzetten op verschillende manieren

Gaat het om één plant in je huiskamer? Dan is het slim om aaltjes tegen trips te gebruiken op de bladen van de plant. Je bestelt aaltjes tegen trips gemakkelijk online. Je lost deze aaltjes op in water en spuit, nog zonder het mengsel, ieder blad goed nat. Daarna breng je het aaltjes mengsel aan met een plantenspuit. Zorg er wel voor dat het water niet direct van het blad loopt. De aaltjes moeten wel de kans krijgen om de trips aan te vallen.

Aaltjes inzetten tegen trips door de bodem te behandelen

Heb je meer planten te behandelen of zijn de bladeren te klein om daar voldoende aaltjes op achter te laten? Dan kun je er ook voor kiezen om de bodem te behandelen. Dit doe je door de grond in de pot goed nat te maken en daarna een mengsel van aaltjes tegen trips en water aan te brengen. Door de potgrond eerst nat te maken voorkom je dat de aaltjes de pot uitvloeien.

Trips zit niet alleen in kamerplanten

Het kan ook zijn dat je trips vindt in verschillende groenten als komkommer, paprika, aubergine, pepers, prei en ui. Ook fruit als aardbeien en druiven kunnen gevoelig zijn voor trips. Je kunt de trips zowel binnen in huis, in de kas als buiten behandelen door aaltjes in te zetten. Buiten is het wel van belang dat je rekening houdt met het weer: je moet er even om denken dat de potten die je behandelt niet in de volle zon staan. Lees altijd de handleiding voor het beste effect.

Recente berichten